Rīgas mērs Gundars Bojārs sestdien Lietuvā notiekošajā Baltijas pilsētu savienības konferencē ievēlēts par Baltijas pilsētu savienības viceprezidentu, informēja mēra preses sekretāre Brigita Višņevska.

Savienības prezidents ir Koldingas pilsētas mērs (Dānija), bet viceprezidenta pienākumus bez Bojāra pilda arī Turku pilsētas mērs (Somija) un Rostokas pilsētas mērs (Vācija), informē Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa.

Bojārs ir gandarīts par kongresa lēmumu un norāda, ka tas ir liels gods - kļūt par tāda mēroga savienības viceprezidentu. Tā ir pirmā reize, kad organizācijas vadībā apstiprina kādu no Austrumeiropas valstu pilsētu vadītājiem.

Sestdien Klaipēdas teātrī Lietuvā notika Baltijas pilsētu savienības (Union of the Baltic Cities) 7.konference, kas šogad veltīta uzņēmējdarbības attīstībai "Biznesa attīstība jaunajā Eiropā".

Konferencē piedalās arī Rīgas, Cēsu, Jēkabpils un Liepājas pašvaldību pārstāvji.

Šogad konferences laikā teātra vestibilā notika izstāde, kurā Baltijas pilsētu savienības dalībpilsētas iepazīstinās ar sevi. Izstādē Jēkabpilij ir savs stends, kas veidots ar mērķi piesaistīt skatītāju uzmanību Jēkabpilij kā pilsētai, ar kuru vērts sadarboties, kur iespējams realizēt vērienīgus investīciju projektus.

Baltijas pilsētu savienība apvieno ap 100 pilsētām no desmit Baltijas jūras reģiona valstīm. Tā dibināta 1991.gadā, lai veicinātu Rietumeiropas un Austrumeiropas pilsētu sadarbību. Rīga aktīvi darbojas Baltijas pilsētu savienības pilsētplānošanas, kultūras, sporta un tūrisma komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!