Foto: DELFI
Līdzšinējais laikraksta "Diena" galvenā redaktora pienākumu izpildītājs Guntis Bojārs pamet darbu laikrakstā, jo nav apmierināts ar stihisku un neprognozējamu uzņēmuma pārvaldību. Viņš apsverot iespēju strādāt Latvijas Televīzijas Ziņu dienestā.

Portālā "Pietiek.com" publicētajā skaidrojumā Bojārs norāda, ka "[..] mani galvenie iebildumi ir pret uzņēmuma AS "Diena" pārvaldību (valdes, padomes, akcionāru izpildījumā), kas notiek stihiski, neprognozējami un biznesam kaitējoši, pat neatkarīgi no tā, kas aiz visa tā stāv."

Savukārt Latvijas Radio Bojārs atzina, ka viens no variantiem, ko viņš apsver, ir darbs Latvijas Televīzijas Ziņu dienestā.

"Pietiek.com publicētajā skaidrojumā Bojārs atgādina, ka piektdien AS "Diena" valde nolēma likvidēt "Dienas mediju" galvenā redaktora un portāla "Diena.lv" galvenā redaktora amatus, par "Dienas" galveno redaktoru ieceļot sociologu Aigaru Freimani, bet Bojāru un Zitu Lazdāni-Laķi pārceļot uz jaunu struktūru AS "Diena - Multimediju attīstība", kas nodarbosies ar kopīgo televīzijas platformu.

Bojārs skaidro, ka šādas izmaiņas bija plānotas un pārrunātas, bet pirms tam bija jāizveido laikraksta un portāla kopīgās redakcijas darbības koncepcija. Bojārs piedāvājis četrus mēnešus strādāt ar Freimani paralēli "pārejas laikā", bet valde šo ideju neakceptēja.

Viņaprāt, valde šo prasību neatbalstīja, "lai vienkārši likvidētu "Dienas Mediju" galvenā redaktora amatu, nevis uzņēmuma biznesa interesēs", apdraudot arī "Dienas" redakcijas darbības nepārtrauktību, "kas savukārt lielā mērā ietekmē arī nākamos multimediālos produktus".  Bojārs skaidrojumā atzīst, ka ir nolēmis kopš šīs piektdienas neturpināt attiecības ar AS "Diena".

Jau ziņots, ka pirmdien sociologs Aigars Ferimanis piekrita kļūt par "Dienas" galveno redaktoru. Līdzšinējais "Dienas" galvenais redaktors Guntis Bojārs šajā amatā stājās pērnā gada martā, nomainot iepriekšējo redaktoru Ilmāru Znotiņu.

Pirms tam notika būtiskas izmaiņas mediju uzņēmuma AS "Diena" lielākā īpašnieka - AS "Žurnāli un Diena". AS "Žurnāli un Diena" valdes priekšsēdētāja amatu atstājis uzņēmējs Viesturs Koziols paziņoja, ka AS "Žurnāli un Diena" tiek iekļauta uzņēmumā SIA "Rīgas Tirdzniecības osta" (RTO) un turpmāk viņš vadīs RTO padomi, koncentrējoties uz visa koncerna stratēģisko vadību.

Savukārt decembra nogalē par mediju koncerna AS "Diena" valdes priekšsēdētāju kļuva līdzšinējais Latvijas Televīzijas vadītājs Edgars Kots. Līdzšinējais "Diena" valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs darbu pārtrauc šā gada 31.decembrī.

Uzņēmējam Viesturam Koziolom netieši piederošā akciju sabiedrība "Žurnāli un Diena", kas februāra sākumā pārņēma no britu investoru Roulendu ģimenes AS "Diena" daļas  un kļuva par 98,86% "Dienas" īpašnieci, tika iekļauta "Rīgas Tirdzniecības Ostā" (RTO), un nākotnē tiek pieļauta jaunu investoru piesaiste un AS "Dienas" akciju kotēšana biržā.

AS "Žurnāli un Diena" 100% akciju pieder SIA "Žurnāls", kuras vienīgais īpašnieks ir Koziols. "Žurnāli un Diena" kļuva par 98,86% AS "Diena" akciju turētāju, un tagad uz pirkuma līguma pamata tiek iekļauta RTO, kur Koziols ir lielākais īpašnieks ar 36% daļu.

RTO ir ostas termināļu un tranzīta pakalpojumu uzņēmumu investors, attīstītājs un operators Latvijā. RTO dalībnieki ir SIA "Piejūras investīcijas", SIA "Latmorporttrans", SIA "Ostas parks" un SIA "Operate", kuru īpašnieki attiecīgi ir Viesturs Koziols, Ralfs Kļaviņš, Jānis Lācis un Modris Ozoliņš.

AS "Diena" ir lielākais nacionālais mediju un poligrāfijas uzņēmums Latvijā. AS "Diena" koncernā ir SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un SIA "Mūkusalas māja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!