Rīgas mērs Gundars Bojārs (LSDSP) rosina deleģēt pašvaldībām tiesības noteikt nodokļus azartspēļu iekārtām.
Svētdien intervijā telekompānijai LNT Rīgas mērs norādīja, ka likums "Par izlozēm un azartspēlēm", kas ietilpst budžeta projektu pavadošo likumprojektu paketē, patlaban ir izskatīšanā Saeimā.

Likumprojektā pašvaldībām varētu deleģēt tiesības noteikt nodokļus azartspēļu iekārtām. Tā kā pilsētas centrā tiktu noteikti visaugstākie nodokļi, azartspēļu rīkotāji būtu spiesti pārvietot uzņēmējdarbību ārpus centra.

Kā atzina Bojārs, tie būtu ierobežojumi uzņēmējdarbībai, taču vairākums rīdzinieku negatīvi vērtē azartspēles un to izplatību.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Māris Kučinskis (TP) ir nosūtījis vēstuli Bojāram, aicinot atcelt vai precizēt rīkojumu par moratoriju jaunu spēļu zāļu ierīkošanai.

Ministrs norāda, ka likums "Par izlozēm un azartspēlēm" nedod tiesības pašvaldības vadītājam ar savu rīkojumu aizliegt izsniegt atļaujas jaunu spēļu zāļu, bingo zāļu, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu atvēršanai - šāda jautājuma reglamentēšanai ir nepieciešams visas pašvaldības lēmums.

Kučinskis aicina Rīgas mēru atcelt vai precizēt šo nelikumīgo rīkojumu, norādot, ka spēļu zāļu izvietojumu galvaspilsētā un atļauju to atvēršanai saņemšanas kārtību var regulēt, pieņemot attiecīgus domes saistošos noteikumus.

Jāatgādina, ka 25.novembrī Bojārs izdeva rīkojumu, ar kuru līdz jaunā Rīgas attīstības plāna 2006.-2018.gadam apstiprināšanai Rīgas priekšpilsētu un rajonu izpilddirekcijām tika uzdots neizsniegt atļaujas jaunu spēļu zāļu, bingo zāļu, totalizatoru vai derību likmju pieņemšanas vietu atvēršanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!