Foto: LETA

Rīgā, piecstāvu nama Stūrmaņu ielā 5, Bolderājā, jumta panelis atdalījies un iekritis bēniņu stāvā, tāpēc no kāpņutelpas evakuēti iedzīvotāji, kuriem pagaidām aizliegts namā atgriezties, otrdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LTV ir zināms, ka evakuēti iedzīvotāji, kuri pagaidām nedrīkstēs atgriezties savās mājās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa LTV pastāstīja, ka otrdien pulksten 16. 49 saņemts izsaukums uz Stūrmaņu ielu, kur piecu stāvu dzīvojamā mājā atdalījies jumta panelis un iekritis bēniņu stāvā.

VUGD no kāpņu telpas evakuēja 23 cilvēkus.

Notikuma vietā ieradās arī Rīgas pilsētas būvvaldes speciālisti, kuri apsekoja ēku un aizliedza cilvēkiem atgriezties dzīvokļos līdz brīdim, kamēr tiks veikta padziļināta ekspertīze.

Patlaban notikuma vieta norobežota un tur dežurē policija.

Pulksten 20.08 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza, teica VUGD pārstāve.

Kā informēja Rīgas pašvaldības policija galvenais sabiedrisko attiecību speciālists Toms Sadovskis, ēkai Stūrmaņu ielā 3 bēniņos iebruka jumta panelis, kā rezultātā ieplaisāja piektā stāva griesti. No negadījumā cietušās kāpņu telpas evakuēti 24 cilvēki.

Sadovskis norādīja, ka sākotnēji tika piesaistīts "Rīgas satiksmes" autobuss, lai evakuētie cilvēki varētu uzturēties siltumā. Patlaban divi iedzīvotāji ir izmitināti dienesta viesnīcā, kamēr pārējie pagaidām no izmitināšanas ir atteikušies, jo atraduši vietas, kur pārnakšņot. Tomēr, ja kādam no iedzīvotājiem ir nepieciešama izmitināšana, tad policija aicina sazināties pa tālruni 110.

Sadovskis pastāstīja, ka negadījuma vietā bija ieradies Rīgas domes Attīstības departamenta pārstāvis, kurš pieņēma lēmumu pārtraukt negadījumā cietušās kāpņu telpas ekspluatāciju, un Valsts policija ir aizzīmogojusi kāpņu telpas durvis.

Saskaņā ar Sadovska rīcībā esošo informāciju ēku Stūrmaņu ielā 3 apsaimnieko SIA "Rīgas namu pārvaldnieks", kam turpmākajās dienās būs jāveic ēkas ekspertīze.

Notikuma vietā visu nakti sabiedrisko kārtību uzraudzīs Rīgas pašvaldības policijas darbinieki.

Par notikušo Valsts policijā sākta resoriskā pārbaude, pastāstīja policijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!