Foto: Publicitātes foto

Lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību un sabiedrības informētību par to, Valsts policija ar skrejriteņu operatoru "Bolt" noslēdz memorandu, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāve Ieva Lapiņa-Ennīte.

Īpašs fokuss tiks vērsts tieši uz gājēju, velosipēdu, elektrisko skrejriteņu, mopēdu un motociklu vadītāju drošību, norāda "Bolt" pārstāvji.

Policija un "Bolt" apņemas veidot ceļu satiksmes dalībnieku pozitīvu attieksmi pret cilvēciskām vērtībām un mudināt izturēties atbildīgi, ievērot ceļu satiksmes noteikumus un cienīt vienam otru, tādējādi palielinot visu satiksmes dalībnieku drošību un vienlaikus samazinot to ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kas skar cilvēkus, norāda Lapiņa-Ennīte.

Sadarbības ietvaros "Bolt" un Valsts policija īstenos kopīgas ceļu satiksmes drošības aktivitātes un dažādas sociālās iniciatīvas ceļu satiksmes dalībnieku informēšanā un izglītošanā.

Tāpat "Bolt" lietotnē turpmāk tiks izvietots paziņojums par drošas uzvedības noteikumiem uz ceļa.

Jau ziņots, ka "Bolt" šogad izstrādājis braucēju skaita ierobežošanas sistēmu ar mērķi novērst braucienus divatā. Speciāls sensors ar lietotnes palīdzību ziņo lietotājam par aizdomām, ka uz skrejriteņa atrodas vairāki cilvēki. Saņemot atkārtotus aizrādījumus, klientam var tikt liegti turpmāki braucieni ar "Bolt" skrejriteņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!