Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars nolēmis pamest savu darbu un turpmāk darbosies uzņēmējdarbības jomā, bet viņa vietā jau no jūlija kancelejas vadību uzņemsies līdzšinējais prezidentes ārlietu padomnieks Andrejs Pildegovičs, pirmdien raksta laikraksts "Diena".
Bondara aiziešana no prezidentes biroja netiek saistīta ar viņa iespējamu iesaistīšanos politikā. Bondaram esot nācis piedāvājums darboties privātajā sektorā, ko viņš uzskatot par lielu izaicinājumu un tādēļ arī izšķīries gadu pirms savas priekšnieces pilnvaru termiņa beigām pamest ietekmīgo amatu.

Pagaidām netiek sacīts, kādā jomā Bondars darbosies, taču izskanējusi neofociāla informācija, ka Bondars varētu kļūt par "Latvijas Krājbankas" valdes locekli. Savulaik viņš jau strādājis privātbiznesā, īsu brīdi arī bankā, norāda "Diena".

Bondars sāka strādāt pēc prezidentes ievēlēšanas amatā 1999.gadā. Tolaik presē tika jautāts, kādēļ prezidente šim amatam izvēlējusies nepieredzējušo, premjera Viļa Krištopana (tolaik — LC) biroju vadījušo un privātbiznesā strādājušo basketbolistu Bondaru.

2001.gada pašvaldību vēlēšanās Bondars startēja no TB/LNNK saraksta un pat iesniedza atlūgumu. Taču pēc neiekļūšanas Rīgas domē un neveiksmīgas viņa iespējamā pēcteča meklēšanas prezidente lūdza Bondaru atgriezties kancelejā.

Viņa kādreizējais darbs pie Krištopana un arī piesliešanās TB/LNNK ne reizi vien bija radījuši spekulācijas par Bondara iespējamajiem nodomiem politikas jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!