Foto: LETA

Prokuratūra par kādu iespējamu noziegumu rosinās Saeimu izdot kriminālvajāšanai Saeimas Mārtiņu Bondaru (AP), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. "Delfi" rīcībā esoša informācija liecina, ka politiķis atkāpsies no Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētāja amata, kā arī neplāno kandidēt rudenī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās.

Saeimas kārtības rullis paredz, ka par piekrišanu kriminālvajāšanas sākšanai pret Saeimas locekli, viņa apcietināšanai, kratīšanas izdarīšanai pie viņa vai citādai personas brīvības ierobežošanai Saeima lemj pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma.

Otrdien, 31. maijā, minētās komisijas darba kārtībā ir iekļauts jautājums par Ģenerālprokuratūras iesnieguma izskatīšanu. Iesnieguma nosaukums nav minēts, bet uz komisijas sēdi uzaicināta Rīgas tiesas apgabala prokurore Madara Griķe.

Komisijas vadītāja Janīna Kursīte-Pakule (NA) teica, ka informācijai ir ierobežotas pieejamības statuss, tāpēc viņa nevarot atklāt, kuru deputātu prokuratūra lūdz izdot kriminālvajāšanai.

Latvijas Televīzija ziņo, ka pieprasījums par Bondara izdošanu kriminālvajāšanai saistīts ar lietu par aizdomīgo līgumu ar sievu, kas garantē ģimenes mājas neatņemšanu lietā par zaudējumu nodarīšanu "Latvijas Krājbankai".

Ja Saeima piekrīt izdot deputātu kriminālvajāšanai, viņš var pilnvērtīgi turpināt darbu Saeimā, gan piedaloties Saeimas un komisijas sēdēs, gan arī tajās balsojot un saņemot pilnu atlīdzību par deputāta pienākumu izpildi.

Kriminālvajāšanas laikā prokuratūrai un tiesai ir tiesības piemērot attiecīgajam deputātam visus kriminālprocesuālos piespiedu līdzekļus, teikts parlamenta Kārtības rullī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!