Foto: LETA

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja amatu turpmāk varētu ieņemt parlamenta deputāte Vita Anda Tērauda(AP), pieļāva pašreizējais Budžeta komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars (AP).

Politiķis komisijas priekšsēdētāja amatu plāno atstāt otrdien, 7.jūnijā.

Iiepriekš neoficiāli izskanējis, ka komisijas vadītāja amatam varētu apsvērt Tēraudas kandidatūru.

Tērauda jau pašlaik ir Budžeta komisijas deputāte. Politiķe līdz šim bija parlamenta Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja, bet šo amatu atstāja pagājušajā nedēļā par labu bijušajai iekšlietu ministrei Marijai Golubevai (AP).

Kā ziņots, pēc prokuratūras prasītās izdošanas kriminālvajāšanai Bondars nolēmis neturpināt vadīt Budžeta komisiju, kā arī nekandidēt 14.Saeimas vēlēšanās.

Saeima atbalstījusi Bondara izdošanu kriminālvajāšanai.

Prokuratūras ieskatā Bondars, viņa sieva Ieva Bondare un nu jau mūžībā aizgājusī zvērināta notāre Līga Eglīte jeb persona, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās viltoja un izmantoja viltotu dokumentu, radot būtisku kaitējumu prasītāja ar likumu aizsargātām interesēm, aģentūrai LETA apliecināja prokuratūrā.

Bondars Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē uzturēja nostāju, ka nav vainīgs, neko nepareizi nav izdarījis un likumu neesot pārkāpis. Reizē politiķis atbalstīja savu izdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!