Foto: LETA
Uzņēmējs un kādreizējais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, kurš patlaban piedalās ekspremjera Einara Repšes vadītajā biedrībā "Latvijas attīstībai", pieļauj iespēju darboties no šīs biedrības izveidotā partijā, viņš atklājis intervijā laikrakstam "Diena".

Viņš paudis, ka tā varētu notikt, ja partija piedāvās labēju redzējumu un rūpēsies par ekonomiskās attīstības palielināšanu, uzsverot, ka jādomā par investīciju piesaisti. Pašreizējo partiju vidū šis virziens neesot pārstāvēts.

Bondars arī uzsvēris - ja tapšot Repšes partija, tā nebūšot viena cilvēka partija.

"Nedomāju, ka tie cilvēki, kuri apmeklē sanāksmes, varētu parakstīties zem lozungiem, kurus radījis viens cilvēks. Es personīgi esmu bijis atklāts savos izteikumos, mani nebiedē publiskais darbs, ieskaitot politiku. Bet ir jābūt, pirmkārt, ideju kopībai un kopīgām vērtībām, lai kas tāds notiktu. Bet es šādu iespēju neizslēdzu," uzņēmējs paudis.

Šā gada sākumā Bondaru savām rindām aicināja pievienoties Reformu partija, tomēr viņš šo piedāvājumu nolēma noraidīt.

Jau vēstīts, ka biedrība "Latvijas attīstībai", kurā darbojas ekspremjers Repše, pārtopot par partiju, apsvērs iespēju startēt arī nākamā gada Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās.

Kā sacīja Repše, par nākamā gada EP vēlēšanām vēl tiks lemts, bet tālākā nākotnē partija noteikti plāno piedalīties EP vēlēšanās. EP lemj par Latvijas attīstībai būtiskiem jautājumiem, līdz ar to Latvijas intereses jāaizstāv arī tur, argumentēja Repše.

Attiecībā uz biedrības darbu un plāniem pārtapt par partiju Repše norādīja, ka patlaban tiek strādāts un tiek gatavota "Latvijas attīstības platforma".

Kā ziņots, biedrība "Latvijas attīstībai" tika izveidota 2012.gada martā ar mērķi iniciēt diskusiju par Latvijai un tās cilvēkiem nozīmīgiem jautājumiem. Biedrības dibināšanā piedalījās Repše, Edgars Jaunups, Dans Titavs, uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs un citi. Biedrība plāno pārtapt politiskā partijā un startēt 2014.gadā plānotajās 12.Saeimas vēlēšanās.

Savukārt EP vēlēšanas notiks jau 2014.gada maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!