Konkursā par pērnā gada labāko rakstu Latvijas presē galveno balvu un "Bonnier" prēmiju 25 000 zviedru kronu (aptuveni 1500 latu) apjomā saņēma "Neatkarīgās Rīta Avīzes" (NRA) žurnāliste Baiba Lulle par rakstu "Preiļos pērk vēlēšanu rezultātus".
Diplomus par izciliem sasniegumiem Latvijas žurnālistikā saņēma "Dienas Biznesa" žurnālisti Madara Fridrihsone, Marta Rībele, Māris Ķirsons un Indra Lazdiņa par rakstu "Vēl lielāks juceklis ap komerclikumu". Diplomu saņēma arī Olga Pavuka par rakstu "Miljonārs no KGB" laikrakstā "Vesti Segodņa", "Rīgas Balss" žurnālists Imants Vīksne "Rīgā pārdod Eiropai nederīgu degvielu" un Inga Šteimane (NRA) par rakstu "Ko dod spēcīgie un piktie pieskārieni".

Pērnā gada labākais raksts Latvijas presē - "Preiļos pērk vēlēšanu rezultātus" - vēsta par naudas plūsmu pašvaldību vēlēšanu laikā Preiļos un balsu uzpirkšanu.

"Dienas Biznesa" žurnālistu raksts atspoguļo pretrunas komerclikuma pieņemšanā, savukārt Vīksne atklāj nekvalitatīvu un nesakārtotu degvielas tirgu Latvijā. Pavuka diplomu saņēma par interviju ar "Itera Latvija" pārstāvi Juri Savicki, bet Šteimanes raksts ir par Latvijas dalību Venēcijas Biennālē.

Kopumā konkursam bija pieteikti 98 raksti, no kuriem 2 bija publicēti jau šogad un nevarēja piedalīties konkursā, bet no rakstu sērijām žūrija vērtēja tikai pirmo rakstu, līdz ar to žūrija vērtēja 55 rakstus.

Žūrijas priekšsēdētāja Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāne Inta Brikše apbalvošanas ceremonijā gan atzina, ka šāds darbu skaits Latvijai ir "salīdzinoši mazs". Viņa arī atzīmēja, ka šogad iesniegti vairāki darbi no krievu valodā iznākošiem medijiem un šie darbi bija ļoti kvalitatīvi un interesanti, bet žūrija vērtēja ne tikai rakstu, bet arī tā nozīmi sabiedrībai, ietekmi un sekas.

Sākotnēji "Bonnier" prēmija tika pasniegta tikai Zviedrijā, bet pēdējos gados tā ir ieviesta arī Baltijas valstīs un Krievijā. Latvijā šī prēmija dibināta pirms pieciem gadiem. Līdz šim žūrijā bija pārstāvēti tikai izdevēji, bet šogad žūrijas sastāvu paplašināja ar universitātes un Žurnālistu savienības pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!