Foto: LETA

Atlīdzībai jāmotivē maksātnespējas administratori sasniegt labākus darba rezultātus, intervijā biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" norādīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (NA).

Runājot par administratoru atlīdzībām, viņš atzina, ka nevar viennozīmīgi tās saukt par augstām.

"Patlaban pastāv visai liela disproporcija starp maksātnespējas administratoru atlīdzību lielumu. Ir gadījumi, kad maksātnespējas administratori strādā ar maziem uzņēmumiem, turklāt bieži vien no tiem atlīdzības vispār nevar dabūt, tāpēc noteiktās atlīdzības ir nepieciešamas, lai administrators varētu kvalitatīvi veikt savas darbības un, iespējams, pat atdzīvinātu uzņēmumus. Tomēr ir gadījumi, kad administratori strādā ar bijušajiem lielajiem uzņēmumiem, kuri ietekmējuši visu valsts ekonomiku. Šajā gadījumā kā maksātnespējas administratori tiek noalgoti pasaules auditori. Šādos gadījumos atlīdzības ir ļoti lielas un ļoti izdevīgas. Te nu gan man rodas jautājumi – kāpēc tās ir tik lielas, ja darbs jāiegulda tikpat liels kā darbā ar citiem uzņēmumiem?" sacīja Bordāns.

Vienlaikus ministrs minēja, ka ir pret to, ka maksātnespējas administratoru atlīdzību līmeni fiksētu.

"Atlīdzībai jāmotivē administratori strādāt labāka rezultāta sasniegšanai. Atlīdzības jāveido stimulējošas. Katrā ziņā nav pieļaujams, ka atlīdzība ir liela vai fiksēta. Tādā gadījumā administrators vairs netiek motivēts, jo zina, ka vairāk nesaņems," viņš uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!