Foto: LETA

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) 18. septembrī Daugavpilī tikās Rīgas un visas Latvijas Metropolītu Aleksandru un Daugavpils un Rēzeknes Bīskapu Aleksandru, lai apspriestu veselības drošības pasākumu efektivitāti arī pēckrīzes situācijā, portālu "Delfi" informēja ministra preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Sarunas laikā atzinīgi novērtēti veiktie pasākumi pandēmijas seku pārvarēšanai. Ministrs pēc tikšanās atzina, ka abas puses bija vienisprātis, ka tās esam godam pārvarējuši.

"Dievnamu durvis ir atvērtas, vienlaikus aicinu arī šobrīd sekot līdzi aktuālajai epidemioloģiskās drošības informācijai. Tikšanās laikā ar Metropolītu Aleksandru konstatējām, ka kopīgiem spēkiem krīzes laikā bija izdevies veiksmīgi atrast līdzsvaru starp Covid-19 pandēmijas seku ierobežojošajiem pasākumiem un vienlaikus arī cilvēku pieeju viņu garīgajai aprūpei savos dievnamos," akcentējis Bordāns.

"Varam ar gandarījumu apliecināt, ka sadarbība ir bijusi ļoti laba. Tagad mēs aicinām ievērot piesardzības pasākumus un ticīgos atgriezties savos dievnamos, lai varētu klātienē viens otru stiprināt un piedzīvot Dieva žēlastību un mīlestību," atzina Metropolīts Aleksandrs.

Līdzšinējie dati par saslimstību ar Covid-19 liecina, ka Latvijā izdodas veiksmīgi kontrolēt šī vīrusa izplatību, un tikpat atbildīgi jāturpina arī turpmāk.

"Atgriežoties ierastajā dzīves ritmā, tostarp ticīgajiem apmeklējot dievkalpojumus, TM aicina sekot līdzi noteiktajiem ierobežojumiem," uzsvēra ministrs. Jo tāds ir valstī noteikto ierobežojumu galvenais mērķis – mums visiem atbildīgi atgriezties ikdienas dzīves ritmā, atzina Bordāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!