Foto: DELFI

Saeima ceturtdien, 2. jūnijā, neatbalstīja opozīcijas deputāta Alda Gobzema (Neatkarīgie) rosināto tieslietu ministra Jāņa Bordāna (K) demisijas pieprasījumu.

Bordāna demisijas pieprasījumu neatbalstīja 44 deputāti, bet atbalstīja 29 deputāti no politiskajiem spēkiem "Saskaņa", Zaļo un zemnieku savienība, kā arī Gobzema pārstāvētās frakcijas "Neatkarīgie".

Gobzems pieprasīja ministra demisiju, to pamatojot ar faktu, ka Bordāns ir saistīts ar maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavības lietā aizdomās turētajiem uzņēmējiem Mihailu Uļmanu un Aleksandru Babenko.

Gobzems informēja deputātus, ka Bordāna saistību ar minētajiem uzņēmumiem pierāda Uzņēmumu reģistra dati proti, ka savulaik Bordāns bijis SIA "Pilsētas ganības" valdes loceklis, lai gan advokāts nedrīkst ieņemt valdes locekļa amatu.

Deputāts stāstīja, ka Bordāns bijis arī uzņēmuma "Dylan Distribution" valdes loceklis un īpašnieks, savukārt šis uzņēmums bijis saistīts ar Uļmanam piederošo uzņēmumu "Mono-M".

Gobzems uzrunā plaši un ilgi stāstīja par, viņaprāt, Bordāna iesaisti dažādos uzņēmumos un darījumos.

Opozīcijas deputāts piebilda, ka viņš pieprasīs Bordāna demisiju katru nedēļu līdz Saeimas vēlēšanām.

Bordāns uzrunā Saeimai norādīja, ka jebkuram deputātam ir tiesības uzstāties Saeimā un arī saņemt atbildes pat, ja tās ir "absurdas un nomelnojošas".

Tieslietu ministrs paskaidroja, ka viņš ir advokāts vairāk nekā 20 gadus un viņa praksē daļa klientu bijuši tieši ārvalstu investori, kuri savulaik Bordānu kā uzticības personu pilnvarojuši sevi pārstāvēt.

Kopumā Gobzema sacīto Bordāns raksturoja kā melus un izdomājumus. Viņš arī atgādināja, ka īsi pēc 13. Saeimas vēlēšanām, kad tolaik Gobzema pārstāvētā partija "KPV LV" bija gatava veidot valdību kopā ar "Jauno konservatīvo partiju", Gobzems esot atvainojies Bordānam par iepriekš melīgas informācijas izplatīšanu.

Noklausījies ministra teikto, opozīcijas deputāts secināja, ka Bordāns pat nenoliedz viņa minētos faktus, bet cenšas uzbrukt Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!