Foto: F64

Pirmdien, 3. jūnijā, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) Tieslietu padomes locekļiem prezentēs ieceri veidot specializētu tiesu komercstrīdu, finanšu un ekonomisko noziegumu lietu izskatīšanai, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā.

TM jau iepriekš informēja, ka atbalstu idejai par ekonomisko lietu tiesas izveidi paudis arī OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija, Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) un uzņēmēji.

"Ekonomisko lietu tiesas izveide nodrošinās ātrāku lietu izskatīšanu un paaugstinās tiesu spriešanas kvalitāti komercstrīdu, ekonomisko un finanšu noziegumu iztiesāšanā. Vienlaikus ekonomisko lietu tiesas izveide sekmēs rajonu (pilsētu) tiesas slodzes samazināšanos," pārliecināts ministrs.

"Minēto lietu kvalitatīva izskatīšana un taisnīga spriešana uzlabos Latvijas uzņēmējdarbības vidi ne tikai iekšpolitiski, bet arī starptautiski. Tādējādi Tieslietu padomes konceptuāls atbalsts ir būtisks veiksmīgai šī jautājuma tālākai virzībai un īstenošanai," uzsvēris Bordāns.

Tieslietu padomes sēdē tiks diskutēts arī par TM virzīto jauno kārtību tiesnešu amatu kandidātu atlasē, stažēšanos un kvalifikācijas eksāmenu kārtošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!