Foto: LETA

Jaunajam Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšniekam jābūt biznesa menedžerim, sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (Nacionālā apvienība).

Jauns vadītājs tiks izvēlēts tuvāko nedēļu laikā.

Līdzšinējais IeVP priekšnieks Visvaldis Puķīte ceturtdien tika atvaļināts no dienesta.

"Pirms izlemsim, kas kļūs par jauno Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšnieku, pretendentiem būs jānodemonstrē savs redzējums, personālvadības spējas un kompetences līmenis. Viņam jābūt biznesa menedžerim. Amats ir ar ļoti lieliem izaicinājumiem," uzskata ministrs.

Jaunais IeVP priekšnieks varētu būt gan kāds no IeVP darbiniekiem, gan arī no citiem valsts sektoriem.

Par līdzšinējā IeVP priekšnieka atlaišanas iemesliem Bordāns min disciplināros pārkāpumus. Pagājušā gada jūnijā Puķīte noslēdzis divus līgumus uz 25 gadiem Olaines cietuma vajadzībām, nerīkojot konkursu.

"Saņēmām atzinumus gan no Tieslietu ministrijas, gan Ekonomikas ministrijas, kas norāda, ka noslēgti divi līgumi ar līdzīga nosaukuma firmām un tiem pašiem īpašniekiem. Nolaidība, nezināšana vai apzināta rīcība - tam nav nozīmes. Es nevaru pieļaut negodīgu darbu," klāsta Bordāns.

Jau vēstīts, ka Tieslietu ministrija sagatavojusi ieslodzījuma vietu infrastruktūras attīstības koncepciju, kas paredz jaunu cietumu būvniecību Latvijā. Pirmo plāno celt cietumu Olainē. Pēc tam plānojama Kurzemes cietuma, kas iespējams varētu atrasties Liepājā, un Daugavpils cietuma būvniecība. Saglabāta tiks arī Cēsu audzināšanas iestāde nepilngadīgajiem, Rīgas Centrālcietums un atvērta tipa ieslodzījuma vieta Vecumniekos, paredz koncepcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!