Foto: LETA



Bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns pirmdien vakarā izplatījis paziņojumu par izstāšanos no biedrības "Demokrātiskie patrioti", netieši ļaujot noprast, ka plāno dibināt jaunu politisko spēku.

Paziņojumā Bordāns raksta, ka tieslietu ministra amatā apzinājies - situāciju valstī ir nepieciešams mainīt, turklāt to ir iespējams paveikt. "Tas nav ne viegli, ne ātri, bet tas ir iespējams. Tam nepieciešama griba, cilvēkresursi, kā arī nopietna un atbildīga attieksme pret darbu. Turklāt vēl viens būtisks faktors - tam nepieciešams atrast piemērotāko veidu un formu," raksta bijušais ministrs.

Bordāns skaidro, ka pastāv vairākas biedrošanās formas, tostarp biedrības un partijas. "Biedrības mērķi ir aizsargāt un realizēt tajā esošo biedru intereses, veidot tām atbilstošu sabiedrisko domu. Savukārt partijas būtība ir mērķtiecīgs darbs, kas vērsts uz noteiktu vērtību īstenošanu praksē, izmantojot valsts varu. Jo politiskās partijas mērķis ir varas realizācija," tā paziņojumā skaidro Bordāns.

Šajā paziņojumā viņš gan tieši nesaka, ka dibinās partiju, taču uzsver, ka ir apņēmies turpināt iesāktās reformas, kuras, kā pats uzskata, maksāja viņam amatu. Bordāns uzskata, ka ministra amatā ir saņēmis lielu sabiedrības uzticību, ko pierādot gan cilvēku atbalsta vēstules, gan mēģinājums izbeigt viņa uzsāktās reformas tieslietās.

"Lai nostiprinātu skaidrību starp atšķirīgajiem biedrības un politiskas partijas mērķiem, iespējām un uzdevumiem, kā arī, lai biedrība arī turpmāk varētu attīstīties atbilstoši tās mērķiem, biedrošanās pasākumus nesajaucot ar valsts varas realizēšanu, esmu nonācis pie secinājuma - izstāties no biedrības "Demokrātiskie patrioti," paziņo Bordāns.

"Es turpināšu darboties politikā atbilstoši saviem vienmēr paustajiem uzskatiem. Vai man tas izdosies - būs atkarīgs no manis paša un no plašas sabiedrības gatavības iesaistīties un atbalstīt," pirmdien paziņoja Bordāns. Tos, kuri ir gatavi ar viņu sadarboties, Bordāns aicina ar viņu sazināties.

"Delfi" jau vēstīja, ka pērnā gada novembra sākumā Nacionālā Apvienība (NA), kuras ģenerālsekretārs ir savu maksātnespējas administratora sertifikātu nolikušais Aigars Lūsis, paziņoja, ka atsauc Bordānu no tieslietu ministra amata, to pamatojot ar viņa darbību biedrībā "Demokrātiskie patrioti", kas gatavojas pārtapt politiskajā partijā. Pats Bordāns gan NA lēmumu par savu atsaukšanu saistīja ar Tieslietu ministrijas plāniem reformēt maksātnespējas sistēmu.

Jaunajā, Laimdotas Straujumas valdībā Bordāns tieslietu ministra amatu nesaglabāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!