Foto: LETA
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) iesniedzis Tieslietu padomes priekšsēdētājam priekšlikumus par ģenerālprokurora amata kandidātu atlases procesa pilnveidi, palielinot Tieslietu padomes lomu, liecina ministra ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

Ministrs paudis uzskatu, ka ģenerālprokurora amata pretendentu atlases kārtībai būtiski jāatšķiras no tās, kāda tā ir bijusi līdz šim. Ģenerālprokurora amata piemērotākā kandidāta izvēle ir jānodod koleģiālai institūcijai, proti, Tieslietu padomei.

Līdz ar to viņš iesniedzis Tieslietu padomes priekšsēdētājam priekšlikumus par ģenerālprokurora amata kandidātu atlases procesa pilnveidi, palielinot Tieslietu padomes lomu.

Vienlaikus Tieslietu padome pati varēs noteikt vienotus vērtēšanas kritērijus, uzklausīt visus amata pretendentus un piemērotāko kandidātu virzīt iecelšanai amatā. Tas nodrošinās atklātu un caurskatāmu atlases procesu, skaidro Bordāns.

Lai varētu savlaicīgi apstiprināt jauno kārtību pirms nākamā ģenerālprokurora amata kandidāta atlases procedūras uzsākšanas, priekšlikumi ir iesniegti izskatīšanai Tieslietu padomē un tiks nodoti sabiedriskajai apspriešanai.

"Esmu pārliecināts: ja ģenerālprokurora amata kandidātu atlases process kļūs atklāts un caurskatāms, tas vairos sabiedrības uzticēšanos tiesu sistēmai kopumā," tā Bordāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!