Foto: LETA
"Radio Sigulda", ko šovasar iegādājušies radio dīdžeji Egons un Einārs Reiteri, ar nosaukumu "Radio 7" plašākus apgriezienus uzņems jau šoruden ar jaunu programmu, brīvību mūzikas atlasē un autorraidījumiem, sarunā ar portālu "Delfi" atklāja viens no radio īpašniekiem Egons Reiters.

"Mums nebūs jāspēlē pēc vispārpieņemtajiem formāta ierobežojumiem. Mūsuprāt vienīgā iespēja gūt panākumus ir būt citādākam. Es ar lielu prieku uzņemos šo smago nastu," lūgts raksturot pārveidoto radiostaciju, teica Reiters.

Viņš atzina, ka topošā "Radio 7" filozofijas pamatā ir "Radio 101" sākumposma idejas saturā un koncepcijā.

"Mums ar brāli redzējums ir diezgan līdzīgs, un mēs droši ejam uz to, ka tas būs atšķirīgs radio – nišas radio," sacīja Reiters.

"Radio 7" iegādes summu un citas finansiālas detaļas viņš neatklāja, taču atzina, ka atbilstoši biznesa plānam "Radio 7" sākumā cer strādāt vismaz "pa nullēm", bet vēlāk, protams, skatīties peļņas virzienā.

Viņš skaidroja, ka tas iespējams ar apraides salīdzinoši nelielajām izmaksām, tāpat arī radio kolektīvs nebūšot liels. Radio īpašnieks arī atklāja, ka vairāki potenciālie sadarbības partneri un reklāmdevēji jau parādījušies, tie lielākoties būšot vietējie uzņēmēji, pašvaldība un citi.

"Vēl neesam izsūtījuši piedāvājumus potenciālajiem klientiem, bet daži jau atrodas. [..] Lokālais radio nevar palikt nepamanīts. Siguldā jau runā. Nevajag pat plakātus īsti izlikt, jo vietējā publika jau zina, ka kaut kas tiek perināts. Daži uzņēmēji un arī pilsētas dome jau ir uzrunājuši par iespējamu sadarbību. Viņiem jau šobrīd tas jaunais radio tīri labi patīk. Jau šodien jūtu vietējo atbalstu," teica Reiters. Viņš atzina – "Radio 7" kā lokālai radiostacijai būs pienākums atspoguļot vietējās lietas, piemēram, par koncertiem, festivāliem, ziemas sporta aktivitātēm Siguldā.

Tāpat radiostacijas pārtapšanas laikā bijis skaidrs, ka nepieciešama nosaukuma maiņa, jo pēdējos gados "Radio Sigulda" asociējies ar citu radiostaciju retranslāciju ēterā un tamlīdzīgi, tāpēc līdz ar satura maiņu vajadzēja "pāršķirt citu lapu".

"Radio 7" nosaukums izvēlēts un tapis dažādu sakritību dēļ. Abi brāļi Reiteri dzimuši svētdienas vakarā pēc septiņiem; radiostacijas frekvences 89,8 FM skaitļu summa ir 25, attiecīgi 2 + 5 = 7. Arī vārdā "Sigulda" ir tieši septiņi burti.

"Tur īsti nebija daudz variantu. Tas "septiņi" pats atnāca," sacīja Reiters.

"Neesam ķerti uz cipariem, bet septītnieka būtība ir "radošais, garīgais pār materiālo". Es nesaku, ka mēs negribam nopelnīt, bet tas nebūs galvenais. Mēs būsim tāds "stūra veikaliņš", ar ko savai ģimenei sanāks. Tomēr mēs ceram, ka būsim tas mazais cinītis, kas gāž lielu vezumu. Tāda tā doma," piebilda Reiters.

Atbilstoši šai numeroloģijai "Radio 7" testa starts notiks šo svētdien, 25.augustā, plkst.19, kad ēterā sāks skanēt jaunā programma, radiostacijas džingli un tiks atvērta "pirmā lappusīte ar jauno logo" atjaunotās radiostacijas mājaslapā. Vēlāk rudenī, datumu vēl neprecizējot, darbu sāks "Radio 7" ētera personības, būs ziņas un katru darbdienas vakaru – tematiski autorraidījumi. Savukārt interneta mājaslapa pakāpeniski tiks paplašināta kā ""Radio 7" klausāmgabals + lasāmgabals", izklāstīja Reiters.

Autorraidījumi topošajā radiostacijā būšot katru darba dienas vakaru plkst.19. To vadītāju vārdus Reiters vēl nevēlējās nosaukt, taču pārraižu metodika būs līdzīga kā deviņdesmitajos gados, kad "cilvēki gāja uz ēteru taisīt šovu par kaut ko, bet bez uzstādījuma savākt konkrētus reitingus, bet gan pretēji - ej un pēc sajūtām bliez augšā!"

Būtiskāka loma, protams, būs dažādām citām attīstības iespējām internetā – ar bagātīgu mājaslapu, tostarp video saturu. Reiters pastāstīja, ka "Radio 7" galvenajā lomā būs mūzika un tā ēterā "pļāpīguma" būs mazāk. No rītiem un pēcpusdienas "braucamajā laikā" būs ziņu bloki, vakaros – autorraidījumi, bet pārējā laikā – mūzika. Tostarp liela loma būs arī pašmāju mūziķu veikumam.

"Atšķirsimies arī ar to, ka lielāka uzmanība būs veltīta vērtīgajai latviešu mūzikai no estrādes, poproka un indie kolekcijas," sacīja Reiters.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) aizvadītajā piektdienā apstiprinājusi grozījumus SIA "Radio Sigulda" izsniegtajā apraides atļaujā un darbības pamatnosacījumos. Līdz ar šiem grozījumiem radiostacijas nosaukums turpmāk būs "Radio 7".

"Radio Sigulda" dibināts 1991. gadā, līdz šā gada vasarai tā īpašnieks bija Aivars Plucis.

Abi brāļi Reiteri agrāk jau strādājuši "Radio Sigulda". Egons Reiters iepriekš strādājis radio "SWH" un "Radio 101", savukārt Einārs Reiters darbojies radio "SWH Rock".

Jau vēstīts, ka Egons Reiters līdz ar Arti Volfu un Tomu Grēviņu atstāja "Radio 101" drīz pēc tam, kad to iegādājās Krievijas uzņēmējs Vitālijs Ņikitenko. Vēlāk radio ar jaunu komandu atsāka darbu kā "Open Radio 101", taču pēc mēneša radio vadība un lielākā daļa ētera personību šo projektu atstāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!