Brasas cietumā jau vairāk nekā divas nedēļas turpinās ieslodzīto badastreiks. Viens streikojušais pirms dažām dienām streiku daļēji pārtraucis un arī pārējie divi grasoties to darīt.
Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka vietnieks Aleksandrs Točelovskis pastāstīja, ka viens no trim ieslodzītajiem, kas ar bada streiku protestēja pret tiesas spriedumiem, pirms dažām dienām "drusku sāka ēst" un arī pārējie divi pašlaik domājot par streika beigšanu.

Točelovskis uzsvēra, ka cietuma administrācija nekādā veidā nav ietekmējusi ieslodzīto lēmumu, jo "viņi paši izdomā, badoties vai ne". Tomēr viņš atzina, ka badastreika pārtraukšanas iemesls nav vienošanās ar tiesu vai prokuratūru par viņu lietu izskatīšanu, ko ieslodzītie streikojot būtu panākuši. "Nekādas vienošanās viņi nav panākuši," sacīja Točelovskis.

Viņš uzsvēra, ka streiks nekādā veidā nav saistīts ar cietuma administrācijas rīcību, par ko liecinot pašu ieslodzīto rakstīti iesniegumi. Točelovskis arī informēja, ka streikotājiem trīs reizes dienā piedāvājot ēdienu, bet reizi dienā viņus aplūkojot mediķi. "Viss ir kontrolēts," teica priekšnieka vietnieks.

Trīs ieslodzītie pieteikuši badastreiku, jo neesot apmierināti ar spriedumu savās lietās. IeVP par badastreiku informējusi prokuratūru un tiesu. Savukārt atklātais sociālās rehabilitācijas fonds "Sorecs" informēja, ka apmēram desmit Brasas cietumā ieslodzītie kopš 27.maija esot ievietoti soda izolatorā, bet divi 29.maijā pieteikuši bada streiku. Fonda mājas lapā http://www.sorecs.lv lasāms, ka ieslodzītie protestējot pret cilvēktiesību un likumpārkāpumiem, kas pieļauti šajā ieslodzījuma vietā, turklāt viņiem vēl joprojām neesot bijusi iespēja sazināties ar prokuroru vai tiesu. Viens no streikotājiem ieslodzījumā kopš 1997.gada gaidot tiesas sēdi, informē "Sorecs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!