Foto: LETA

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti ceturtdien, 21. janvārī, nolēma aizņemties ap 10,2 miljoniem eiro Brasas pārvada pārbūves turpināšanai.

Tika nolemts, ka pašvaldība var aizņemties no Valsts kases vai kāda cita aizdevēja, kas piedāvā izdevīgākus nosacījumus. Plānots, ka aizņēmuma atmaksas termiņš būtu līdz 15 gadiem un pamatsummas atliktais maksājums līdz trim gadiem.

Lēmums vēl jāpieņem Rīgas domes sēdē.

"Delfi" jau ziņoja, ka Brasas pārvada pārbūves darbi tika uzsākti 2019. gada aprīlī, taču pēc apbedījumu atklāšanas zem brauktuves, darbi tika apturēti. Veicot pārvada nesošo konstrukciju stāvokļa inspekciju, konstatēja, ka nepieciešams izstrādāt būvprojekta izmaiņas, kuru ietvaros tiktu izstrādāti jauni pārvada nesošo konstrukciju elementu risinājumi, tāpēc būvdarbi objektā tika apturēti.

Taču Rīgas domei atrisinot domstarpības ar būvniekiem, puses vienojās par būvdarbu atsākšanu pagājušā gada martā. Brasas pārvada pārbūvi un modernizāciju iecerēts pabeigt 2023. gadā.

Satiksme pār Brasas pārvadu ir pilnībā slēgta, izņemot sabiedrisko transportu.

Brasas pārvads pār dzelzceļu uzbūvēts un nodots ekspluatācijā 1959. gadā, tā kopējais garums ir 116 metri. Kopējās pārbūves darbu izmaksas ir 10,8 miljoni eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!