Foto: LETA

12.Saeimas deputāts Veiko Spolītis pieņēmis lēmumu izstāties no partijas "Vienotība", pirmdien pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem atzina deputāts.

Viņš noliedza politiskā spiediena izdarīšanu uz viņu šā lēmuma pieņemšanā.

"Tas ir mans paša lēmums. Politiskā spiediena izdarīšanu es noliedzu. Pārējais lai paliek partijas iekšienē," viņš teica.

Spolītis norādīja, ka turpmāk Saeimā darbosies kā neatkarīgais deputāts, saglabājot simpātijas pret koalīciju.

"Manas simpātijas pret "Vienotību" nav zudušas, bet pie pašreizējiem apstākļiem esmu pieņēmis šādu lēmumu," atzina deputāts.

Tāpat Spolītis norādīja, ka viņš plāno piedalīties kampaņā, kurā aģitēs pret braukšanu dzērumā.

Saeimas deputāts Spolītis ieslodzījuma vietā jau izcietis sodu par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

"Vienotības" Saeimas frakcijas un valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem pēc partijas valdes sēdes norādīja, ka no partijas viedokļa labāk būtu, ja Spolītis būtu izlēmis arī nolikt deputāta mandātu. "Neņemot vērā to, ka viņš izstājas no partijas, viņš joprojām ir no "Vienotības" ievēlēts deputāts," viņa teica.

Uz jautājumu, vai pret Spolīti viņa lēmuma pieņemšanā tika izdarīts politiskais spiediens, Āboltiņa atbildēja: "Partijas valde ir vienīgā institūcija, kura var lemt par kāda tās biedra izslēgšanu no partijas. Šodien, kad publiskajā telpā parādījās ziņas par Spolīša aresta izciešanu, uzaicinājām viņu, lai saprastu, kādu nākotni viņš sev redz politikā."

Saeima decembrī piekrita deputāta Spolīša administratīvajam arestam uz piecām diennaktīm par braukšanu 1,4 promiļu reibumā. Lēmumprojektu bija sagatavojusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, kas vienbalsīgi atbalstīja administratīvo arestu Spolītim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!