Foto: F64
Pirmdienas rītā braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, taču dažviet ceļi ir slideni, liecina "Latvijas valsts ceļu" apkopotā informācija.

Bauskas, kā arī Daugavpils, Siguldas un Valmieras virzienos braukšana ir apmierinoša, brauktuves ir mitras un tiek kaisītas.

Rīgas apkārtnē apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļu posmos Rīga – Kalnciems, Rīga – Olaine un Berģi – Gaujas tilts. Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Kūdra - Usma.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Kalnciems - Saldus. Autoceļš apledo, brauktuves apstrādā pret apledojumu. Savukārt Jelgavas pusē apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Olaine - Meitene.

Ainažu virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir ceļa posmā Gaujas tilts – Bīriņu pagrieziens (Saulkrastu apvedceļš).

Pa reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apmierinoši visā Latvijā, izņemot Dobeles, Gulbenes, Kuldīgas, Talsu un Tukuma apkārtnes, kur ceļi vietām apledo un brauktuves kaisa.

Atbildīgie dienesti norāda, ka pie zemas gaisa temperatūras un mitra gaisa, miglas vai nokrišņu ietekmē arī citviet uz ceļiem, tiltiem un ceļu pārvadiem var veidoties sarma apledojums. Viņi aicina autovadītājus pievērst lielāku uzmanību savai braukšanas manierei un ceļa stāvoklim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!