Foto: LETA
Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem sestdienas rītā ir apmierinoši – brauktuves ir sausas, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

Sestdienas rīts nācis bez nokrišņiem, gaisa temperatūra ir no -18 līdz -12 grādiem.

Uz vietējiem ceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemē un Latgalē. Brauktuves tīra atbilstoši ceļu uzturēšanas klasēm un veic bīstamo posmu pretslīdes apstrādi.

Arī galvaspilsētā satiksme ir atbilstoša laika apstākļiem, savukārt sabiedriskais transports kursē pēc grafika, informē Rīgas domes Satiksmes departaments (RD SD). Naktī no plkst.2 arī veikta tiltu un satiksmes pārvadu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem.

RD SD jau informēja, ka atsevišķās ielās Rīgā tika uzstādītas pagaidu ceļa zīmes "Apstāties aizliegts". Šādi satiksmes ierobežojumi bija nepieciešami, lai ielu un tiltu uzturētāji varētu veikt sniega tīrīšanas darbus. Pagaidu ierobežojumi 15 ielās ir atcelti un Rīgas iedzīvotāji un viesi atkal var novietot savus transporta līdzekļus ierastajās auto stāvvietās, informē departaments.

Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumi Rīgā dežurē visu diennakti, lai līdz ar laika apstākļu maiņu – apledojuma veidošanos vai snigšanas sākumu – nekavējoties uzsāktu maģistrālo ielu un tiltu brauktuvju apstrādi ar mitrināto sāli, kas pakāpeniski kausē ledu un sniegu, kā arī lai veiktu brauktuvju tīrīšanu, norāda RD SD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!