Foto: F64

Otrdienas rītā visā valsts teritorijā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, portālu "Delfi" informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 172 ziemas dienesta tehnikas vienības. LVC aicina autobraucējus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa segumam atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ieplānot papildu laiku ceļā.

Ceļu satiksmes rezultātā ierobežota satiksme uz Ainažu šosejas (A1, 32. km) pie Saulkrastiem, kur kravas auto ieslīdējis grāvī. Bloķēta viena braukšanas josla. Savukārt uz Daugavpils šosejas (A6, 18. km) pirms Salaspils, braucot Rīgas virzienā, saslīdējusi kravas automašīna, kā rezultātā bloķēta viena braukšanas josla.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem novēroti uz Ainažu šoseja (A1) visa maršruta garumā, Siguldas šoseja (A2) posmā no Rīgas līdz Virešiem un no Alūksnes pagrieziena līdz Veclaicenei, Valmieras šoseja (A3) visa maršruta garumā, Rīgas apvedceļš (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei, Rīgas apvedceļš (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei, Daugavpils šoseja (A6) posmā no Rīgas līdz Lielvārdei un no Jēkabpils līdz Nīcgalei, Bauskas šoseja (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai, Jelgavas šoseja (A8) visa maršruta garumā, Liepājas šoseja (A9) posmā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam un no Saldus līdz Liepājai, Ventspils šoseja (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai un no Tukuma līdz Usmai, Jēkabpils – Terehova šoseja (A12) posmā no Ludzas līdz Terehovai, Grebņeva – Medumi šoseja (A13) posmā no Grebņevas līdz Špoģiem.

Reģionālie autoceļi sniegoti un apledo visā valsts teritorijā, izņemot Daugavpils un Ventspils apkārtnē.

Mainīgajos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais "melnais ledus", kas ir neredzams un īpaši bīstams. Tas īpaši var veidoties ceļu posmos, kas atrodas blakus ūdenstilpnēm, meža apvidū, kā arī uz tiltiem un pārvadiem. Apledojums var veidoties negaidīti un ļoti ātri, brīdina LVC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!