Foto: stock.xchng

us uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām apgrūtina apledojuma veidošanās, portālu “Delfi” informēja uzņēmumā “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Kurzemē, Vidzemē un Latgalē līst, Kurzemē atsevišķos rajonos arī migla. Gaisa temperatūra no -3ºC līdz +2ºC.

Rīgas apkārtnē, kā arī Bauskas, Jelgavas, Liepājas un Ventspils virzienos braukšanas apstākļi ir apmierinoši, brauktuves nokaisītas, mitras.

Valkas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā posmā. Veidojas apledojums, kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināta braukšana ir posmos Pļaviņas - Krāslava un Nīcgale - Daugavpils, posmā Jēkabpils - Ludza, posmā Grebņeva - Medumi, un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļiem. Autoceļi apledo, kaisa.

Veclaicenes virzienā apgrūtināta braukšana ir posmā Vangaži - Vireši. Autoceļš apledo, kaisa.

Ainažu virzienā apgrūtināta braukšana posmā Bīriņu pagrieziens - Ainaži. Autoceļš apledo, kaisa.

Pa reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Ogres, Aizkraukles, Rīgas, Dobeles, Kuldīgas, Tukuma, Jēkabpils, Preiļu, Rēzeknes, Daugavpils, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Valkas un Valmieras apkārtnēs. Autoceļi apledo, brauktuves kaisa.

Pa vietējiem ceļiem visā Latvijā ir apgrūtināti braukšanas apstākļi, autovadītājiem tur jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo ziemā tie tiek uzturēti kā sniegoti, kur pretapledojuma apstrāde tiek veikta tikai paaugstināta riska vietās (krustojumi, kāpumi, pagriezieni). Pašreiz uz brauktuvēm izveidojusies stipra atkala, kas būtiski pasliktina transportlīdzekļu vadāmību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!