Foto: F64
Pēc brāzmainās nakts Latvijas teritorijas lielākajā daļā piektdien mākoņi mīsies ar sauli, diena būs vējaina un ik pa laikam līs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

No rīta un dienā ciklona dienvidrietumu malas ietekmē mākoņu daudzums būs mainīgs un teritorijas lielākajā daļā brīžiem līs, vietām gaidāms pērkona negaiss un arī sniega graudi.

Pūtīs stiprs rietumu, ziemeļrietumu vējš, kas daudzviet brāzmās saglabāsies līdz 17-22 m/s, bet Kurzemes piekrastē un Vidzemē brāzmas sasniegs 25-27 m/s.

Pēcpusdienā vējš pakāpeniski pierims. Gaisa temperatūra gaidāma +9...+14° robežās. Piekrastē no rīta vēja pastiprināšanās izraisīs arī ūdens līmeņa paaugstināšanos.

Jau prognozēts, ka naktī uz piektdienu Latvijai no rietumiem pietuvosies dziļš un aktīvs ciklons, tādēļ debesis klās mākoņi un pa laikam līs, ziemeļu rajonos būs stiprs lietus.

Sinoptiķi arī prognozēja stipru dienvidrietumu, rietumu vēju, kas daudzviet brāzmās sasniegs 17-22 m/s, bet Kurzemē un Vidzemes piekrastē vējš sasniegs vētras spēku, proti, brāzmās pastiprinoties līdz pat 25-28 m/s. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6...+11°.

Nākamajā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi, kurus noteiks vairāki cikloni, līdz ar to Latviju nedēļas gaitā šķērsos vairākas nokrišņu zonas, informē LVĢMC.

Brīvdienās, ciklonam aizvirzoties, no dienvidiem pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, kā rezultātā sestdien vējš pierims, bet svētdien no jauna pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, vietām brāzmās sasniedzot līdz 20 m/s.

Dienā gaiss iesils līdz +9...+14, bet naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +4...+9 grādiem. Vietām ziemeļu rajonos līdz pat +2...+4 grādiem, zāles virskārtā iespējamas arī salnas.

Nedēļas vidū vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, atsevišķās dienās piekrastē līdz 23 m/s.

Naktīs lielākoties gaiss atdzisīs līdz +4...+10 grādiem, bet dienas laikā lielākoties iesils līdz +9...+14 grādiem, saulainākās dienās vēl par kādu grādu vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!