Foto: LETA
Pašreizējais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieks Jānis Brazovskis nevēlas ieņemt komisijas vadītāja amatu, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem atzina pats Brazovskis.

Brazovskis, vaicāts, vai Latvijas Bankas vadītājs un finanšu ministrs, kuriem ir jāizvēlas nākamais FKTK vadītājs atlūgumu iesniegušās Irēnas Krūmanes vietā, ir viņu uzrunājuši kandidēt uz FKTK šefa amatu, teica, ka uz šo jautājumu viņš atbildi nesniegs.

Savukārt vaicāts, vai pieņemtu piedāvājumu ieņemt FKTK vadītāja amatu, ja tāds tiktu izteikts, Brazovskis teica, ka to nedarītu. Komisijas priekšsēdētāja vietnieks sacīja, ka negrib vadīt FKTK, bet pārjautāts, kāpēc ne, Brazovskis citēja Mihaila Bulgakova romāna "Suņa sirds" varoni profesoru Preobraženski, sakot: "Vienkārši negribu".

Jau ziņots, ka "Latvijas Avīze" trešdien, atsaucoties uz neoficiāli izskanējušu informāciju, ziņoja, ka Krūmanes pēctecis varētu būt viņas vietnieks jurists Brazovskis, kuru komisija patlaban iecēlusi par "Latvijas Krājbankas" ("Krājbankas") pilnvarnieku grupas vadītāju un kurš par FKTK priekšsēdētāja vietnieku strādā kopš 2000.gada.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) trešdien intervijā telekompānijas LNT raidījumā "900 sekundes" pauda viedokli, ka jaunajam FKTK vadītājam ir jābūt nozares profesionālim. To, cik ātri FKTK varētu tikt pie jauna vadītāja, Dombrovskis atturējās prognozēt, jo tas atkarīgs no tā, cik ātri Saeima no amata atbrīvos pašreizējo FKTK vadītāju Krūmani.

Iepriekš premjers izteicās arī, ka situācija saistībā ar FKTK vadītājas Krūmanes atkāpšanos ir "vērtējama duāli". FKTK un arī pati komisijas vadītāja Krūmane ir daudz darījusi, risinot ar "Krājbankas" krahu saistītās problēmas, bet no otras puses FKTK darbībā bija vērojamas komunikācijas problēmas, un uz komisiju izdarīts liels sabiedrības spiediens, teica Dombrovskis.

Jau ziņots, ka pēc "Krājbankas" kraha no amata atkāpusies FKTK priekšsēdētāja Krūmane. "Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties, jo uzskatu, ka radītā spriedze ap manu atrašanos šajā amatā tikai kavē Komisijas pilnvērtīgu darbu, un jebkura politiska diskusija (Saeimas ārkārtas sēde) bremzē sektora stabilizāciju," paziņojumā pauda Krūmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!