Foto: LETA

Ilggadējais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītāja vietnieks Jānis Brazovskis nav pārsteigts par Saeimas ceturtdienas lēmumu neapstiprināt viņu šajā amatā uz trešo termiņu, portālam ”Delfi” atzina amatu zaudējušais Brazovskis.

Brazovskis atturīgi sacīja, ka šis lēmums viņu nepārsteidz, jo bija tikai divas iespējas - vai nu pārvēlēt viņu, vai nepārvēlēt. ”Ar šādu Saeimas lēmumu es rēķinājos," noteica Brazovskis, sakot, ka domās, ”kā turpmāk dzīvot un strādāt".

Vienlaikus Brazovskis noraidīja dažu deputātu pārmetumus par viņa darbību, kad FKTK pārņēma Krājbanku, uzsverot, ka viņš strādājis likumīgi.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien neatbalstīja Jāņa Brazovska atkārtotu iecelšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā. Brazovski FKTK šefa vietnieka amatā atbalstīja 42 deputāti, pret bija 39, bet atturējās - seši tautas kalpi. Saeimā par Brazovska pārvēlēšanu bija plānots lemt pagājušajā nedēļā, taču jautājumu atlika,  Brazovskim dodot ilgāku laiku, lai tiktos ar frakciju pārstāvjiem un izskaidrotu naudas pārskaitījumus "Latvijas Krājbankā" ("Krājbankā") pēc tās nonākšanas FKTK uzraudzībā.

Tautas kalpi vēlējās saņemt plašākus skaidrojumu saistībā ar portāla "Pietiek.com" ziņoto par vairākiem desmitiem miljoniem latu, kas it kā aizpludināti no "Krājbankas" laikā, kad to pēc parņemšanas pārvaldīja Brazovskis kā FKTK pilnvarotais pārstāvis. Brazovskis ekspresintervijā iepriekš uzsvēra, ka ar "Krājbanku" saistītajos darījumos rīkojies absolūti godīgi un likumīgi.

Savukārt otrdienas vakarā portāls "Pietiek.com" vēstīja par "Norvik bankas" iespējamajām finanšu problēmām, ko FKTK steidza noraidīt, sakot - "Norvik banka" ir maksātspējīga un nodrošina nepārtrauktu darbību, kā arī saistības pret klientiem izpilda pilnā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!