Ar valdības lēmumu atbrīvotais Valsts nekustamā īpašuma aģentūras (VNĪA) vadītājs Kalvis Bricis Rīgas Centra rajona tiesā ir iesniedzis prasību pret Finanšu ministriju (FM), lai panāktu atjaunošanu amatā.
Bricis prasībā lūdz tiesu atzīt par spēkā neesošu darba uzteikumu un atjaunot viņu amatā. Tāpat Bricis lūdz tiesu piedzīt no ministrijas samaksu par piespiedu darba kavējumu no atstādināšanas dienas. Konkrētu aprēķinu Bricis tiesai iesniegs prasības izskatīšanas dienā, kuru tiesa gan vēl nav noteikusi.

Finanšu ministrs ar Brici darba līgumu pēc valdības lēmuma lauza februāra beigās, bet no amata viņš tika atstādināts decembrī. Bricim pārmet valstij neizdevīgu lēmumu pieņemšanu jaunās Iekšlietu ministrijas (IeM) ēkas celtniecībā Gaujas ielā.

Ziņojumā par Briča darbību īpaši izveidota izmeklēšanas komisija norādīja, ka VNĪA vadītājs, slēdzot līgumus par ēkas būvniecību, ir pārkāpis likuma nosacījumus. Tāpat viņam tiek pārmests, ka par apjomīgo projektu, kura izmaksas ir 24,5 miljoni latu, pietiekami nav informēta Finanšu ministrija un valdība.

Tāpat ir konstatēts, ka VNĪA vadītājs ir noslēdzis neizdevīgāku būvniecības līgumu, nekā bija paredzēts līguma projektā, un VNĪA vēl neizdevīgākā pozīcijā nostādīja noslēgtā papildu vienošanās, kas paredzēja palielināt būvprojektēšanas avansu no 300 tūkstošiem līdz 797 746 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!