Foto: LETA

Sestdienas rītā valsts centrālajā daļā braukšanu apgrūtina izveidojies apledojums uz autoceļiem, tāpēc ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 69 automašīnas, kas veic slideno posmu kaisīšanu, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Šobrīd braukšanas apstākļus uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtina apledojuma veidošanās sekojošos ceļa posmos Ainažu virzienā no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam; Siguldas virzienā no Rīgas līdz Līgatnei; Rīgas apkārtnē no Baltezera līdz Saulkalnei un no Salaspils līdz Babītei;
Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Līgatnei un no Jēkabpils līdz Varakļāniem; Bauskas un Jelgavas virzienos visa maršruta garumā; Liepājas virzienā no Rīgas līdz Apšupes krustojumam; Ventspils virzienā no Priedaines līdz Tukumam.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apledojums konstatēts Bauskas, Jelgavas, Ogres, Aizkraukles, Rīgas un Talsu apkaimēs.

Autovadītāji ir aicināti būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!