Foto: Latvijas Valsts ceļi/Renārs Koris

Svētdienas rītā sniegs un apledojums daudzviet Latvijā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, portālu "Delfi" informēja "Latvijas Valsts ceļi".

Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 54 ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Vangažiem līdz Siguldai, Valmieras šosejas (A3) posmā no Raganas līdz Braslas tiltam, Daugavpils šosejass (A6) posmā no Salaspils līdz Jaunjelgavai, Liepājas šosejas (A9) posmā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, Ventspils šosejas (A10) posmā no Kūdras līdz Tukumam.

Tāpat apgrūtināti apstākļi ir uz autoceļa Jēkabpils–Rēzekne–Ludza–Krievijas robeža (Terehova) (A12) posmā no Rēzeknes līdz Varakļāniem, autoceļa Krievijas robeža (Grebņeva)–Rēzekne–Daugavpils–Lietuvas robeža (Medumi) (A13) posmā no Grebņevas līdz Rušenicai, Daugavpils apvedceļa (A14) visa maršruta garumā, Rēzeknes apvedceļa (A15) visa maršruta garumā un valsts reģionālā autoceļa Tīnūži–Koknese (P80) posmā no Rīgas apvedceļa līdz Skrīveru pagriezienam.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Bauskas, Kuldīgas un Liepājas apkārtni.

Saglabājas neseno nokrišņu un atkušņa laikā ieviestie masas ierobežojumi uz grants ceļiem pārsvarā Kurzemē un Zemgalē. Transportlīdzekļa masas ierobežojumi ieviesti 43 grants ceļu posmos. Karte ar posmiem, kur noteikti ierobežojumi, atrodama šeit.

Autovadītājiem būtu jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot drošu distanci ar priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem tiek aicināts informēt VSIA "Latvijas Valsts ceļi", zvanot pa diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos "Twitter" un "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!