Foto: DELFI
Sniega un slapjā sniega dēļ daudzviet Latvijā ir apgrūtināta braukšana, portālu "Delfi" informē vas "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra pārstāvis Aigars Bērziņš. Snigšanas un lietus laikā būtiski samazinās redzamība un uz brauktuvēm veidojas piebraukta sniega kārta, atkala un apledojums.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo brauktuvju tīrīšanas un kaisīšana šādos laika apstākļos ir īslaicīga, uzsver speciālisti. Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir Kurzemē un atsevišķos posmos Vidzemē.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Otrdien dažviet Kurzemē un Vidzemē snieg, vietām putina. Gaisa temperatūra ir –9 līdz –1 grāds. Dienā visā valsts teritorijā gaidāmi ilgstoši nokrišņi – slapjš sniegs un lietus.

Rīgā mazliet kavēta maršruta autobusu satiksme, portālam "Delfi" apliecināja "Rīgas satiksmes" pārstāve Liene Rumpane. Tiesa, viņa uzsvēra, ka kavējumi ir nelieli, bet tramvaji un trolejbusi brauc pēc saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!