Foto: EPA/LETA

Sākot ar Kurzemes reģionu visā Latvijā ceturtdien tiek prognozēti nokrišņi lietus veidā. Vietējie autoceļi, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu, C un D uzturēšanas klase, slapjo nokrišņu rezultātā var kļūt īpaši slideni, portālu "Delfi" informē VAS Latvijas autoceļu uzturētājs.

Mainīgos laika apstākļos (snigšana, apledojums, putenis, vējš) autoceļa brauktuve var būt slidena arī pēc tam, kad veikti slīdamības samazināšanas darbi, informē Latvijas autoceļu uzturētājs.

Lai mazinātu slīdamību, C un D uzturēšanas klases autoceļiem veic rievošanas darbus vai kā pretslīdes materiālu izmanto smilti. To kaisa satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos, krustojumos.

Rievošanas darbus veic, ja piebraukta sniega vai apledojuma biezums ir vismaz pieci centimetri. Atkalas laikā veiktie kaisīšanas un rievošanas darbi nav ilglaicīgi, jo lietus nokaisīto materiālu noskalo, skaidro Latvijas autoceļu uzturētājs.

Uzņēmuma pārstāvji aicina autovadītājus būt īpaši piesardzīgiem un izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, distanci un braukšanas stilu.

Valsts autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs A, A1, B, C, D un tiek uzturēti atbilstoši normatīvos noteiktajām prasībām. Autoceļu brauktuves stāvoklis starp dažādām uzturēšanas klasēm atšķiras, atgādina Latvijas autoceļu uzturētājs.

Tāpat uzņēmumā aicina informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Agrāk šodien jau ziņojām, ka, lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceturtdien ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 134 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!