Foto: PVD

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) izplatījis paziņojumu, kurā brīdina par uztura bagātinātājs vīriešiem "iERECT", kurš var būt bīstams lietotāju veselībai, jo satur neatļautas farmaceitiskas vielas - sildenafilu, tiosildenafilu un tiodimetilsildenafilu.

Farmaceitiskas vielas nedrīkst būt pārtikas produktu, tostarp uztura bagātinātāju sastāvā. Šo vielu nekontrolēta lietošana rada draudus patērētāja veselībai, skaidro PVD. Brīdinājums skar produktus ar partijas numuru 8941.

Piemēram, sildenafilu nav atļauts lietot kopā ar atsevišķu grupu medikamentiem (nitrātiem). Kopš sildenafila izplatīšanas sākuma saņemti ziņojumi par smagām kardiovaskulārām reakcijām, ieskaitot miokarda infarktu, nestabilo stenokardiju, pēkšņu kardiālu nāvi, ventrikulārām aritmijām, cerebrovaskulāru hemorāģiju, transitoru išēmisko lēkmi, hipertensiju un hipotensiju. Sildenafila lietošana var izraisīt nelielu un pārejošu asinsspiediena pazemināšanos. Tādēļ pirms tā lietošanas uzsākšanas ir būtiski izvērtēt pacienta kardiovaskulārās sistēmas stāvokli.

Produkta "iERECT" marķējumā norādīts, ka to ražojis Latvijas uzņēmums "H.S.L.", tomēr nedz uzņēmums, nedz produkts nav reģistrēts PVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!