Valsts policija brīdinājusi Rīgas pilsētas izpilddirektoru, ka Doma laukums drošības apsvērumu dēļ nav piemērots SIA "Izdevniecības nams "Petits" rīkotajam koncertam. Vēstulē Valsts policija norāda, ka šāda veida pasākumus piemērotāk būtu organizēt kādā no stadioniem, hallēm vai parkiem.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns informēja, ka Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvalde nevar uzņemties atbildību par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu šajā pasākumā, jo informāciju par to saņēma tikai 6.augustā.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka vietas izpildītājs Oļģerts Močuļskis izteica cerību, ka pasākuma apmeklētāji uzvedīsies mierīgi un kulturāli, lai pašvaldības policistiem nebūtu aktīvi jāiejaucas sabiedriskās kārtības nodrošināšanā. RPP gan cer, ka gadījumā, ja radīsies kādas nekārtības, Valsts policija neatteiksies palīdzēt.

Ņemot vērā, ka koncerts būs bezmaksas un notiks neierobežotā vietā, policija nevarēs kontrolēt, vai pasākuma apmeklētājiem Doma laukumā būs pieejamas stikla pudeles vai cita stikla tara, atzina Močuļskis. Lai arī normatīvajos aktos tas nav noteikts, ir vispārpieņemta prakse, ka, organizējot masu pasākumus, apmeklētājiem nav ļauts pasākuma teritorijā izmantot stikla traukus.

Kā liecina Tralmaka izdotais rīkojums par sabiedriskās kārtības nodrošināšanu rīt paredzētā koncerta laikā, RPP uzlikti pienākumi, kurus tā saskaņā ar likumdošanas aktiem nav tiesīga pildīt.

Močuļskis norādīja, ka RPP nav tiesīga regulēt satiksmes kustību, tādēļ nevarēs pildīt Tralmaka rīkojuma punktus, saskaņā ar kuriem Pašvaldības policijai ir uzdots nodrošināt ceļu satiksmes drošību, kā arī slēgt transportlīdzekļu satiksmi Doma laukumā.

Par godu "Petita" izdotā iknedēļas laikraksta krievu valodā "Moskovskij Komsomoļec - Baltija" pirmā numura iznākšanai rīt Doma laukumā notiks koncerts, kurā piedalīsies Krievijas popmūzikas zvaigznes, tai skaitā mūziķi Filips Kirkorovs, Anita Coja, Aleksejs Glizins un Igors Nikolajevs, grupas "Strelki", "Virus" un "Koņec fiļma". Latviju šajā koncertā pārstāvēs Jana Kei (Key), "A-Eiropa" un "F.O.R.S.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!