Foto: F64
Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izsludinājis dzelteno brīdinājumu par iespējamu pērkona negaisu, stiprām lietusgāzēm un krusu Latvijas centrālajos un austrumu rajonos, liecina centra publiskotā informācija.

Brīdinājums spēkā no plkst.17.15 līdz 20. Latvijas centrālajos un austrumu rajonos gaidāms pērkona negaiss, vietām ar stiprām lietusgāzēm, iespējama arī krusa.

Ieoriekš Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. brīdināja par negaisu sestdienas pēcpusdienā vietām Latvijas rietumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām - 15 līdz 19 metri sekundē - un stiprām lietusgāzēm, turklāt iespējama arī krusa, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Brīdinājums spēkā no pulksten 12.30 līdz pulksten 19.

Dienestā norāda, ka iedzīvotājiem jābūt īpaši piesardzīgiem vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos un atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu.

Pēc dienestā paustā, iespējama lokālu zemāko teritoriju applūšana. Savukārt braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Vienlaikus var tikt traucētas arī āra aktivitātes.

Ja vien iespējams, patvērumu būtu jāmeklē slēgtās telpās, rekomendē dienestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!