Foto: AFP/Scanpix
Galēji radikāla Krievijā veidota organizācija "Autonoma darbība", kas iestājas par jebkādas valsts varas gāšanu, 8.maijā, kad Latvijā oficiāli atzīmē nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu, sola svētku demonstrāciju Latvijā, trešdien vēsta laikraksts "Neatkarīgā rīta avīze".

NRA novērojusi, ka lielveikalu autostāvvietās aiz mašīnu vējstiklu slotiņām aizspraustās skrejlapas informē par gājienu "Nē fašismam! Nē karam!",kas sākšoties Rīgā pie Strēlnieku pieminekļa, bet noslēgšoties pie Brīvības pieminekļa. Tādu pašu maršrutu organizācija pieteikusi arī 16. martā, taču vēlāk savu iesniegumu Rīgas domei atsaukusi. Tagad pašvaldībā iesniegts jauns iesniegums, vēsta laikraksts.

 

Drošības policija apstiprina, ka seko organizācijas "Autonoma darbība" aktivitātēm. 

 Savā mājaslapā organizācija vēsta, ka ir "labēji radikāla organizācija, kas par savas cīņas centrālo punktu pasludina pilnīgu valsts un visu tās institūciju iznīcināšanu".

 Krievijas anarhisti, brīvā sociālisma piekritēji un fašisma apkarotāji apvienojušies 2002.gadā, un pašlaik viņu tīklu veido 14 grupas dažādās Krievijas pilsētās, un arī Latvijā organizācija ir oficiāli reģistrēta. Tas noticis tikai šā gada 25. janvārī, noskaidrojis laikraksts.

Sarakstes mēģinājums ar organizācijas centrālo biroju Krievijā palika bez atbildes, savukārt demonstrācijas pieteicēja – kāda Igora Ludiša telefons nebija sazvanāms, raksta "Neatkarīgā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!