Foto: F64

No pirmdienas autovadītājiem jārēķinās ar būtiskām izmaiņām satiksmes organizācijā uz Rīgas apvedceļa A4 Salaspils novadā, kā arī īpaši palēninātu satiksmi, informē "Latvijas Valsts ceļi".

Būvdarbi sākas uz tilta pār Mazo Juglu uz Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) pirms krustojuma ar autoceļu Ulbroka–Ogre (P5), tāpēc šajā posmā satiksme turpmāk notiks tikai pa vienu joslu un tiks mainīta satiksmes organizācija. Tiek prognozēts, ka satiksme šajā apvedceļa posmā būs īpaši palēnināta, tāpēc tranzīta transportam un vietējiem iedzīvotājiem iesakām izmantot citus maršrutus. Remontdarbi skars arī apvedceļa krustojumu ar autoceļu Ulbroka–Ogre (P5).

Gandrīz kilometru garā apvedceļa posmā pirms tilta pār Mazo Juglu, tiltu ieskaitot, Daugavpils šosejas (A6) virzienā tiks slēgta viena josla. No autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā ar Rīgas apvedceļu A4 nedrīkstēs nogriezties ne pa labi, ne pa kreisi, tiks atstāts tikai taisns braukšanas virziens. Rīgas apvedceļa A4 (Baltezers–Saulkalne) un autoceļa Ulbroka–Ogre (P5) krustojumā tiks izslēgti luksofori, Satiksmi būvdarbu zonā regulēs pagaidu luksofori un nepieciešamības gadījumā tiks piesaistīti satiksmes regulētāji.

Arī citur turpinās ceļu remontdarbi un autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem. Visvairāk satiksmes ierobežojumu būvdarbu dēļ saglabājas starp Varakļāniem un Viļāniem (A12), kur ir 12 luksoforu posmi. Vidzemē ceļā no Augšlīgatnes līdz Nītaurei (P32) jārēķinās ar četriem luksoforu posmiem un dažviet arī ar apbraucamajiem ceļiem, lai izbrauktu šo posmu, vajadzīga stunda. Uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Saldus līdz Bukupei – septiņi luksoforu posmi, kurus var izbraukt pusstundā.

Pirmdien būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Dārza ielā Ogrē, arī operatīvajam transportam, no pulksten 8 līdz 15.

Pēc stiprajām lietavām plūdu dēļ Latgalē joprojām ir slēgti satiksmei atsevišķi valsts vietējo autoceļu posmi. Informāciju par visiem slēgtajiem valsts autoceļu posmiem var iegūt VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) mājas lapā satiksmes ierobežojumu kartē. Satiksme uz applūdinātajiem un izskalotajiem autoceļiem tiek atjaunota tiklīdz krīt ūdens līmenis un uz ceļiem ir iespējams veikt darbus.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, "Latvijas Valsts ceļu" mājaslapā un aplikācijā "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!