Foto: Shutterstock
Plānojot svētku brīvdienu braucienu, piektdien autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka Pierīgā būs palēnināta satiksme. Arī uz valsts galvenajiem autoceļiem virzienā no Rīgas satiksme būs intensīva un ceļš var aizņemt ilgāku laiku, portāls "Delfi" uzzināja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Braukšanu apstākļus var apgrūtināt arī sniegs un apledojums.

Autovadītāji tiek aicināti ieplānot papildu laiku ceļam, kā arī izbraukšanai izvēlēties laiku ārpus ierastajām sastrēgumstundām. Jārēķinās arī ar sliktāku redzamību, tāpēc LVC aicina šoferus lielāku distanci un izvēlēties drošu braukšanas ātrumu.

Visi lēmumi uz ceļa rūpīgi jāapsver, īpaši par apdzīšanu uz divu joslu ceļiem, kas ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē, jo automašīna tā laikā atrodas pretējā braukšanas joslā. Piektdienas vakarā pie intensīvas satiksmes, apgrūtinātas redzamības un iespējamā apledojuma veikt apdzīšanu būs īpaši sarežģīti, brīdina LVC.

Informāciju par posmiem, kuros tobrīd tiek veikti ceļu uzturēšanas darbi, autobraucēji var iegūt lietotnē "Waze" un LVC mājaslapas kartē.

Tāpat autovadītāji tiek aicināti informēt par ceļu stāvokli valsts autoceļu posmos, kuros braukšanas apstākļi viņuprāt ietekmē satiksmes drošību, zvanot uz LVC Satiksmes informācijas centra diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!