Foto: Pixabay

Naktī no otrdienas, 9. marta, uz trešdienu, 10. martu, Latviju šķērsos nokrišņu zona, tādēļ daudzviet snigs, vietām intensīvi, brīžiem redzamība pasliktināsies līdz 500-1000 metriem, Vidzemē sniega segas biezums palielināsies par 5-7 centimetriem, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ceļi atsevišķos posmos būs slideni. Brīdinājums spēkā no otrdienas pulksten 20 līdz trešdienai pulksten 8.

VUGD aicina būt informētiem par gaidāmo snigšanas intensitāti, kas var kavēt transporta kustību uz ceļiem, kā arī gājēju pārvietošanos. Atsevišķos rajonos var tikt traucētas āra aktivitātes. Jābūt uzmanīgiem gan ejot, gan arī braucot ar divriteni vai automašīnu.

Trešdien gan naktī, gan dienā daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs, savukārt vietām Kurzemē un Latgalē, kā arī daudzviet Vidzemē snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

Vietām arī mazliet putinās. Līdz trešdienas vakaram daļā Vidzemes un Ziemeļlatgales uzsnigs 10-15 centimetri svaiga sniega. Ceļi būs slideni.

Debesis pārsvarā segs mākoņi. Vējš pūtīs no dažādiem virzieniem un ar mainīgu stiprumu, no rīta un dienā Ziemeļvidzemē gaidāmas austrumu vēja brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz 0..-6 grādiem, vietām Igaunijas pierobežā - līdz -10 grādiem. Dienā gaiss iesils līdz +2..-3 grādiem, valsts ziemeļaustrumos saglabāsies sals līdz -7 grādiem.

Rīgā trešdien gaidāms sniegs, pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, dienā iespējams lēns mainīga virziena vējš. Gaisa temperatūra svārstīsies ap nulli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!