Foto: F64

Pirmdienas naktī vietām Latvijas austrumu daļā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Brīdinājums spēkā no pulksten 22.45 līdz 00.

VUGD aicina būt piesardzīgiem vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisu ietekmei, piemēram, mežos un atklātās teritorijās. Nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, un iespējama arī lokālu zemāko teritoriju applūšana.

Braukšanas apstākļus uz ceļa var apgrūtināt pasliktināta redzamība un akvaplanēšana. Tāpat var tikt traucētas arī āra aktivitātes. Ja vien iespējams, būtu jāmeklē patvērums slēgtās telpās, norāda VUGD.

Dienests arī izplatījis paziņojumu par miglu nakts pirmajā pusē. VUGD norāda, ka vietām Latvijā izveidojusies migla ar redzamību 100 līdz 500 metriem. Tā saglabāšoties līdz rītam.

Migla, kas skar plašas teritorijas, atsevišķās vietās var būt ļoti bieza. Tā var ietekmēt ikdienas gaitu aktivitātēm, kas paredzētas ārā. Tā arī var izraisīt lidojumu kavēšanos, apgrūtināt braukšanas apstākļus, kā arī prasīt ilgāku laiku pārbraucieniem, skaidro VUGD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!