Saziņas lietotnē "WhatsApp" ziņa par it kā kritisku drošības problēmu, kuru kāds var izmantot, atsūtot video, ir viltus ziņa, informē Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija "Cert.lv".

Šobrīd šī viltus ziņa ar vēstījumu neatvērt konkrētu videofailu, kas it kā var radīt neatgriezeniskus drošības riskus telefonā, inficējot to ar vīrusu, izplatās masveidā latviešu valodā.

"Cert.lv" aicina šo viltus ziņu ignorēt, norādot, ka tieši šāda pati ziņa izplatīta pagājušajā nedēļā arī spāņu un angļu valodās runājošajās valstīs.

"Diemžēl Covid-19 krīzes laikā arvien biežāk ir novērojamas viltus ziņu izplatīšanas kampaņas, tāpēc aicinām izmantot tikai uzticamus informācijas avotus. Aicinām izmantot valsts sabiedriskos medijus un uzticamus ziņu portālus vispārējās informācijas iegūšanai," norāda "Cert.lv"

Jautājumos par kiberdrošību informāciju var iegūt "Cert.lv" mājaslapā, savukārt aktuālo informāciju par Covid-19 vietnēs "spkc.gov.lv" un "arkartassituacija.gov.lv", bet informāciju par valdības lēmumiem ārkārtējās situācijas laikā "mk.gov.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!