Foto: Ģirts Ozoliņš/F64

Partija "Saskaņa" spēs saliedēt "sašķelto sabiedrību", šādu vēstījumu gan latviešu, gan krievu valodā izplatītajā video paziņojumā pauž bokseris Mairis Briedis, skaidrojot savu kandidēšanu 14. Saeimas vēlēšanās no "Saskaņas" saraksta.

Briedis pauž, ka iesaistīšanās politikā ir, iespējams, nozīmīgākais un sarežģītākais lēmums viņa dzīvē. Viņš skaidro, ka pievienojies "Saskaņai", jo tā "visu savu darbu velta sašķeltības mazināšanai sabiedrībā", kas pašlaik ir īpaši svarīgi.

Deputāta amata kandidāts uzsver, ka pēdējie notikumi liecinot, ka sabiedrības sašķeltība ir "lielākā nelaime Latvijā". Šajā situācijā Briedis pārliecināts, ka viņa pārstāvētā partija spēs saliedēt sabiedrību.

Politiķis uzskata, ka iedzīvotāji esot sašķelti gan sociāli, gan etniski. Brieža ieskatā, tiekot īstenots princips "skaldi un valdi", kas ļaujot pie varas esošajiem pastrādāt pārkāpumus pret tautu, kas izraisot cilvēkos "naidu citam pret citu".

Briedis paziņojis arī par iestāšanos partijā, un 14. Saeimas vēlēšanas viņš redz kā savu pirmo "eksāmenu" politikā. Deputāta amata kandidāts norāda, ka "Saskaņa" grib uzvarēt vēlēšanās sabiedrības interesēs.

Kā ziņots, Briedis no "Saskaņas" kandidēs Rīgā ar trešo numuru.

Sarakstu Rīgā ievadīs "Saskaņas" līderis un ilglaicīgs Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs, Kurzemē - partijas Saeimas frakcijas priekšsēdētāja biedrs Valērijs Agešins, Latgalē - Saeimas deputāte Regīna Ločmele, Vidzemē - no Saeimas aizgājušais Ivars Zariņš. Savukārt Zemgalē kā pirmais numurs startēs zvērināts advokāts Aleksandrs Kazačkovs, kurš tostarp iepriekš bijis partijas "Republika" valdes loceklis un līdzdibinātājs. Viņam sarakstā sekos parlamentārietis Vitālijs Orlovs.

Zariņš ir "Saskaņas" izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts.

14. Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā datumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!