Foto: LETA
Trešdien par jauno Valsts prezidentu ievēlēja pašreizējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS), tādējādi valdībā sāksies jauni šī ministra meklējumi.

Sarunā ar portālu ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka tas noteikti nav šodienas jautājums, bet "jāsaka, ka kāds jau nu ir padomā".

Arī premjere Laimdota Straujuma (V ), atbildot uz "Delfi" jautājumu, norādīja, ka vēl nav domājusi par nākamo Aizsardzības ministru. "Pirmdien sanāks koalīcija, tad arī sāksim domāt. Tagad tikai dažas minūtes pagājušas kopš jaunā prezidenta ievēlēšanas, par ministru domāt būtu pārāk ātri."

Straujuma smejoties arī norādīja, ka vēl īsti nezina, kad juridiski sākas Vējoņa kā prezidenta pilnvaras. "Ja rīt, tad, protams, viņa Aizsardzības ministrijas pienākumus pārņems vietas izpildītājs – cits ministrs, ja pēc mēneša, tad jau ir vairāk laika."

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātu vairākums trešdien par Latvijas Valsts prezidentu ievēlēja līdzšinējo aizsardzības ministru Raimondu Vējoni, kuru šim augstajam amatam izvirzīja Zaļo un zemnieku savienība.

Par Vējoni balsoja 55 deputāti, bet pret bija 42. Visās balsojuma kārtās Vējonis saņēma lielāko balsu skaitu, apsteidzot Nacionālās apvienības izvirzīto Egilu Levitu, "Saskaņas" virzīto Sergeju Dolgopolovu un Latvijas Reģionu apvienības izvirzīto kandidātu Mārtiņu Bondaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!