Foto: F64

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis atturas vērtēt vakantajam veselības ministra amatam uzrunāto Latvijas Veselības ekonomikas asociācijas (LVEA) vadītāju Daigu Behmani.

Brigmanis norādīja, ka personīgi Behmani nepazīst, kas ir viens no iemesliem vēl neizteikt nekādus komentārus. "Personīgi viņu nepazīstu, tāpēc neko

pateikt nevarēšu."

Kā vēl viens faktors vēl neizteikt komentārus vai vērtējumus par Behmani ir tas, ka patlaban vēl nav zināms, vai Behmane piekritīs kļūt par veselības ministri, atzīmēja Brigmanis.

"Sākumā ir jāsaprot, vai viņa vispār piekritīs kļūt par ministri. Ja piekritīs, tad varēsim sākt runāt, domāt un vērtēt," uzsvēra Brigmanis.

Ar citiem Saeimas frakciju vadītājiem patlaban nav izdevies sazināties.

Kā ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) 14.jūlijā parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt potenciālais kandidāts šim amatam - Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis - 17.jūlijā no šī piedāvājuma atteicās.

Bet 18.jūlijā Straujuma vakantajam veselības ministra amatam ir uzrunājusi LVEA vadītāju Behmani. To apstiprināja pati Behmane, atklājot, ka piedāvājumu saņēmusi piektdien, 18.jūlijā, un "šobrīd domājot". Atbilde esot jādod nākamās nedēļas sākumā, "man ir pāris dienas, ko domāt", teica asociācijas vadītāja

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!