Foto: DELFI
Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nedz šobrīd, nedz turpmāk valdībā negrasās strādāt kāda cita politiskā spēka diktāta vadībā un nožēlot kādus grēkus, pirmdienas rītā LNT raidījumā „900 sekundes” pauda viens no ZZS līderiem Augusts Brigmanis.

Sarunā ar klātesošo apvienības „Vienotība" Saeimas deputātu Dzintaru Zaķi, Brigmanis akcentēja, ka ir „konstruktīvi jāstrādā un ar ultimātiem [no „Vienotība" puses] nekāda strādāšana nebūs". Viņš norādīja, ka „Vienotības" politiķu attieksme pret ZZS līderi un premjera amata kandidātu Aivaru Lembergu ir divkosīga. Agrāk paši „Vienotības" politiķi tikušies ar Lembergu, spieduši roku utt., bet tagad runā par oligarhu ietekmes mazināšanu, par oligarhu minot pašu Lembergu. Arī nekādas grēku, par ko ZZS varētu apvainot citi politiskie spēki, nebūs.

Brigmanis pauda, ka pašreizējie notikumi, visticamāk, beigsies ar Lemberga apcietināšanu.

Brigmanis atzina, ka pašreizējā valdība nostrādās līdz iespējamajām ārkārtas Saeimas vēlēšanām, un ZZS negrasās to gāzt.

Ziņots, ka Zatlers sestdienas vakarā paziņoja, ka rosina Saeimas atlaišanu. Šādu lēmumu viņš pieņēma pēc tam, kad Saeima ceturtdien neizdeva tiesību sargājošajām iestādēm tiesības veikt kratīšanu Šlesera mājoklī.

Visticamāk, ka tautas nobalsošana notiks 30. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!