Foto: LETA

Ja Valsts prezidents būtu gatavs kandidēt atkārtoti un uzrunās Zaļos un zemnieku savienību (ZZS), tad savienība, visticamāk, viņu atbalstīs, vienlaikus Saeimas ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis nesola pārliecinošu atbalstu, izriet no laikraksta "Latvijas Avīze" intervijas ar politiķi.

Brigmanis laikrakstam norādījis, ka "vispirms būtu jātiek skaidrībā par esošo prezidentu Raimondu Vējoni – vai viņš personīgi piekrīt iet uz otru termiņu". Viņš gan pieļāvis, ka "no tā, kas dzirdēts, izredzes nav tās labākās".

Vējoņa attieksmi pret valsti, tautu, sabiedrību, izpratni par tautsaimniecību, ārpolitikas virzienu, kā arī sadarbību ar Saeimu un valdību Brigmanis vērtē labi.

"Var runāt par niansēm – cik veikli viņš var atbildēt Trampa jokiem, neapjukt neordinārās situācijās, taču kopumā prezidents labi tiek galā. Taču sabiedrība uz prezidentu skatās kā simbolu, iedvesmas avotu, kvēlu runu teicēju. Te, godīgi sakot, Vējonim iet švaki," secinājis ZZS frakcijas vadītājs.

"Varbūt tas ir raksturs, varbūt arī nopietnās veselības problēmas atstājušas savu iespaidu. Taču, ja Raimonds Vējonis būs gatavs startēt un uzrunās ZZS, tad, visticamāk, mēs viņu atbalstīsim. Ja ne, tad ir jautājums – ko piedāvā vietā?" aizdomājies Brigmanis. Par Eiropas tiesas tiesnesi Egilu Levitu ZZS frakcijas vadītājs gan nebalsotu kā par Valsts prezidentu.

Latvijas prezidentu ievēl Saeima uz četriem gadiem. Valsts prezidenta vēlēšanas notiks nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!