Foto: F64
Neskatoties uz piecu Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu lēmumu Valsts prezidenta amatam izvirzīt eksbaņķieri Andri Bērziņu, pašreizējam Valsts prezidentam Valdim Zatleram ir lielākas izredzes tikt ievēlētam šajā amatā, pirmdien Latvijas Radio sacīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

"Ja visi, kas ir teikuši, nobalsos par viņu, tad es augstāk vērtēju Zatlera kunga izredzes," viņš atzina.

Kaut arī Brigmanis izteicās ļoti labvēlīgi par Bērziņu un viņa stiprajām pusēm, viņš joprojām balsošot par Zatleru. Tomēr ZZS frakcijas vadītājs atkārtoti uzsvēra, ka nevēlas uzspiest frakcijai savu viedokli.

"Šodien es to pateicu arī frakcijas sēdē, jo frakcija šajā jautājumā runāja tā, ka tomēr vajadzētu pieņemt frakcijas lēmumu. Bet es pateicu, ka tā nevaru rīkoties un neuzspiežu to arī citiem frakcijas locekļiem. Šī izšķiršanās katram cilvēkam ir dziļi individuāla," viņš paskaidroja.

Jau vēstīts, ka pirmdien pēc ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes tika paziņots, ka pieci deputāti Valsts prezidenta amatam virzīs Andri Bērziņu. Viņa kandidatūru izvirzīs Iveta Grigule (Latvijas Zaļā partija, LZP), Aivars Dronka (Latvijas Zemnieku savienība, LZS), Kārlis Seržants (LZP), Staņislavs Šķesters (LZS) un Jānis Vucāns ("Latvijai un Ventspilij"). Šie deputāti pārstāvot visus Latvijas reģionus.

Valsts prezidenta amata kandidātus var izvirzīt līdz otrdienai, 24.maijam. Pašlaik apvienības "Vienotība" un "Par labu Latviju" oficiāli izvirzījušas esošo prezidentu Valdi Zatleru. Atbalstu viņam paudusi arī Nacionālā apvienība, savukārt "Saskaņas centrs" nav atklājis, par ko atdos balsis 2.jūnijā gaidāmajās vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!