Foto: LETA

Šobrīd nekas neliecina, ka Saeimas valdošā partiju koalīcija varētu izjukt, sacīja Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Komentējot vakar partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniek Kārļa Šadurska izteikumu, ka šobrīd rodas jautājums, vai koalīcija vēl pastāv, Brigmanis norādīja, ka "tās visas ir pupu mizas". Koalīcija ir un tā strādā, "mazliet kāds paraud, ik pa brīdim pavaimanā", bet citu variantu koalīcijas sastāvam nav, pārliecināts ir politiķis.

Viņš sacīja, ka varbūt ir brīži, kad kāds no politiķiem "jūtas vairāk vai mazāk nesaprasts, citreiz kāds cits".

Brigmanis gan uzsvēra, ka viņš "absolūti" neredz kādas pazīmes, ka valdībā varētu "kaut kas mainīties". Politiķis gan pieļāva, ka "Vienotībai" varētu būt "kādi plāni", bet viņu tas nesatraucot.

Viņš arī atzīmēja, ka viedokļu dažādība vēl nenozīmē, ka koalīcija būtu nestabila.

Kā ziņots, ja divi koalīcijas partneri, ZZS un nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, "norauj" kvorumu bēgļu jautājuma izlemšanā, tad rodas jautājums, vai koalīcija vispār pastāv, vakar žurnālistiem sacīja Šadurskis.

Jau ziņots, ka Saeimas Eiropas lietu komisija vakar atkārtotā sēdē tomēr atstiprināja Latvijas pozīciju bēgļu jautājumā, kas paredz - Latvija piekrīt brīvprātīgi uzņemt papildu 526 patvēruma meklētājus, bet iebilst pret obligāto kvotu sistēmas ieviešanu, norādot, ka bēgļu jautājuma risināšanā fiziska personu pārdale ir tikai galējais līdzeklis ārkārtas situācijās.

Kopumā Latvijai būs jāizņem 776 bēgļi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!