Foto: LETA

Lai gan jau aprīlī gaidāms Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongress, līdzšinējais LZS priekšsēdis Augusts Brigmanis vēl nesteidz teikt, vai uz augsto partijas amatu kandidēs, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

LZS nodaļās sākusies kandidātu izvirzīšana LZS priekšsēža amatam. Uz augsto partijas amatu pagaidām ir nominēti divi pretendenti – līdzšinējais priekšsēdis Brigmanis un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs, deputāts Armands Krauze.

Kā raksta laikraksts, kandidātu nominēšana turpinās un gala lēmumi tiks pieņemti martā piecās reģionālajās konferencēs. Krauze apliecinājis, ka ir jau oficiāli piekritis pretendēt uz amatu partijas vadībā, taču Brigmanis atbildi vēl nesteidz sniegt.

Pirms nepilniem diviem gadiem Brigmanis LZS kongresā ir teicis, ka būtu gatavs nodot vadību arī jauna un enerģiska cilvēka rokās, jo partijā ir jānotiek paaudžu maiņai, atgādina laikraksts.

Pērn LZS pievienojās arī bijusī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, kura iepriekš bija partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvē. Pašlaik spēkā esošie LZS statūti gan liedz viņai kandidēt uz partijas augsto amatu, jo viņai vēl nav divu gadu stāžs partijā.

Jāatgādina, ka 2017. gadā uz LZS priekšsēža amatu bija izvirzīts arī bijušais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), taču viņš savu kandidatūru aptuveni mēnesi pirms politiskā spēka kongresa atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!